Studentsko savjetovalište - UNIZD

Aktivni projekti

NAZIV PROJEKTA: Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente 11
NOSITELJ PROJEKTA: Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli 
PARTNERI: Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet; Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike Varaždin; Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (Zagreb); Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Zadru
DONATOR: MZO
PLANIRANO TRAJANJE: do 31.5. 2024.
ODOBREN IZNOS: 18.333,33€
CILJ PROJEKTA: Studentima oštećena vida pružiti priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup cjelokupnoj literaturi koja im je potrebna tijekom studija.

 

NAZIV PROJEKTA: Sociopsychodrama: The Languages of Peace
PROGRAM: Erasmus+
NOSITELJ PROJEKTA: Stiftelsen PsykodramaAkademin, Švedska
PARTNERI: The Centre for Sociopsychodrama and Research, Srbija i Sveučilište u Zadru
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1.9.2022. -1.9.2023.
CILJ PROJEKTA: Glavna ideja projekta je stvoriti i ponuditi znanja i prakse koje će pomoći napretku i razvoju osobnih i stručnih kompetencija stručnjaka koji rade u području mentalnog zdravlja, socijalnog rada, obrazovanja i javnih politika, s fokusom na ranjive skupine.

U okviru tog projekta do sada su održana su tri ciklusa webinara: Safety and Trust in Group Work, Role Theory and Role Reversal as a Peace Method? i Sociopsychodrama as a Tool for Conflict Transformation te Proljetna škola Discovering the Languages of Peace. Domaćin Proljetne škole, a koja se održala od 26. do 30. travnja 2023. godine bilo je upravo naše Sveučilište. U okviru ovog projekta objavljen je i priručnik Uvod u sociopsihodramu: otkrivanje jezika mira koji se može preuzeti ovdje. Autori priručnika su Jana Damjanov, Monica Westberg, Børge Kristifferssen, Mariolina Werner Guarino, Margarida Belchior, a urednice Jana Damjanov i Monica Westberg.

   

NAZIV PROJEKTA: Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente X
NOSITELJ PROJEKTA: Udruga Zamisli 
PARTNERI: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (tri studenta s invaliditetom), Fakultet organizacije i informatike (dvoje studenta s invaliditetom), Sveučilište u Rijeci (četvero studenta s invaliditetom) i Sveučilište u Zadru (četvero studenta s invaliditetom)
DONATOR: MZO
PLANIRANO TRAJANJE: 1.7.2022.-31.3.2023
TRAŽENI IZNOS: 199.997,04 kn
VODITELJICA PROJEKTA: Ivana Kuzmanić
CILJ PROJEKTA: Studentima oštećena vida pružiti priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup cjelokupnoj literaturi koja im je potrebna tijekom studija.

NAZIV PROJEKTA: SHIE - Sports Disability Inclusive Experience
PROGRAM: Erasmus+
NOSITELJ PROJEKTA: Sveučilište La Rochelle
PARTNERI: Poljoprivredno sveučilište u Ateni, Sveučilište u Klaipedi, Tehničko - građevinsko sveučilište u Bukureštu i Sveučilište u Zadru
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1. studenoga 2021. - 31. listopada 2024.
CILJEVI PROJEKTA: Cilj projekta je zainteresirati ESH studente da se okušaju u sveučilišnoj mobilnosti, unatoč mogućim poteškoćama i ograničenjima olakšavajući proces i nudeći im atraktivne aktivnosti (posebno sportske).

U sklopu projekta, a povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 13. prosinca 2022. godine je održano predavanje Hrvatski znakovni jezik i uključivanje gluhih u redovni obrazovni sustav. Predavanje su održale Dorijana Kavčić iz Hrvatskog društva prevoditelja znakovnog jezika za gluhe i Dijana Vincek iz Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih.  U okviru ovog projekta voditeljica Studentskog savjetovališta je zajedno sa studenticom Kate Stipčević od 28. do 30. ožujka 2023. sudjelovala na EU-CONEXUS Festivalu koji je održan na Sveučilištu La Rochelle u Francuskoj.

NAZIV PROJEKTA: Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VIII
NOSITELJ PROJEKTA: Udruga Zamisli
PARTNERI: Fakultet organizacije i informatike, Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik), Sveučilište Vern, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Zdravstveno veleučilište Zagreb
PLANIRANO TRAJANJE: 1. rujna 2021. do 31. ožujka 2022. godine


Prilagodilo se 111 naslova literature za 15 slijepih i slabovidnih studenata. U akad. god. 2021./2022.u projekt je bilo uključeno četvero studenata Sveučilišta u Zadru.

--------------------

Posljednja izmjena napravljena 23. siječnja 2024.