Studentsko savjetovalište - UNIZD

Zdravstveni vodič

 
health.jpg  
Dragi studenti!

Prelazak iz srednje škole na sveučilišne studije sa sobom nosi mnogo promjena, a jedan od čestih problema je i pitanje zdravstvene zaštite. Naime, vrlo malo studenta informirano je o tome kako je organizirana zdravstvena zaštita studenata te koja su njihova prava i obveze. Ovakvi problemi posebno su izraženi kod studenata koji dolaze studirati u Zadar iz drugih djelova Hrvatske.

Upravo iz tih razloga, u akademskoj godini 2008/2009. pokrenuli smo zdravstveno savjetovanje studenata putem interneta (pitaj.lijecnika.ssunizd@gmail.com). Do danas smo primili velik broj vaših mailova na temelju kojih smo zaključili kako se vrlo često nalazite u nedoumici oko toga kome se obratiti za liječničku pomoć i trebate li i na koji način odabrati svog liječnika u Zadru.

Kako bi vam omogućili što uspješnije studiranje na Sveučilištu u Zadru, u suradnji sa Službom za školsku medicinu, pripremili smo „Zdravstveni vodič za studente“ koji sadrži osnovne informacije o zdravstvenoj zaštiti studenata tijekom studija u Zadru, mogućnosti koje vam se nude, kao i druge za vas korisne informacije.

Zdravi i veseli bili :-)

Vaše Studentsko savjetovalište