Studentsko savjetovalište - UNIZD

Zdravstveni vodič

 

Osim što studente podržavamo u brizi za mentalno zdravlje, nikako ne zanemarujemo ni ono fizičko. Iz tog razloga, dajemo vam nekoliko savjeta kako dobiti medicinsku pomoć u gradu Zadru.

Studenti koji zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zadru imaju pravo na medicinsku pomoć kod akutnih upala, trauma, zaraznih bolesti i sl. u Službi za hitnu medicinsku pomoć ili u bilo kojoj drugoj ugovornoj ambulanti opće medicine (prema čl.6 Ugovora o provođenju PZZ).

Z sva ostala stanja, naši studenti se mogu obratiti liječnicima pri Zavodu za javno zdravstvo odnosno pri ambulanti za školsku i adolescentnu medicinu. Molimo studente da oko zdravstvenih nedoumica kontaktiraju liječnike telefonskim putem, a popis liječnika i brojeve telefona potražite ovdje.

Ukoliko pak želite odabrati svog liječnika u Zadru, možete ga izabrati s ovog popisa, no preporučamo da nam se obratite na savjetovaliste@unizd.hr kako bi vam dali informaciju o tome koji liječnici (opće medicine, ginekolozi i stomatolozi) trenutno upisuju nove pacijente. Popis se mijenja iz mjeseca i mjesec te studentima na njihov zahtjev šaljemo tablicu s popisom liječnika. 

 
 

Za bilo kakvu nedoumicu oko toga slobodno nam se obratite bilo na savjetovaliste@unizd.hr ili 023/200-820.

Vaše Studentsko savjetovalište

Posljednja izmjena napravljena 10. svibnja 2022.