Studentsko savjetovalište - UNIZD

Odabir liječnika

 

Osim što studente podržavamo u brizi za mentalno zdravlje, nikako ne zanemarujemo ni ono fizičko. Iz tog razloga, dajemo vam nekoliko savjeta kako dobiti medicinsku pomoć u gradu Zadru.

Studenti koji zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zadru imaju pravo na medicinsku pomoć kod akutnih upala, trauma, zaraznih bolesti i sl. u Službi za hitnu medicinsku pomoć ili u bilo kojoj drugoj ugovornoj ambulanti opće medicine (prema Članku 7 Ugovora o provođenju PZZ). 

(1) Ugovorne zdravstvene ustanove/ugovorni privatni zdravstveni radnici obvezni su na svim razinama zdravstvene djelatnosti bez uputnice pružati hitnu medicinsku pomoć svim osiguranim osobama bez obzira na mjesto prebivališta, odnosno boravka osigurane osobe.

(2) Pod hitnom medicinskom pomoći iz stavka 1. ovog članka podrazumijeva se pružanje dijagnostičkih/terapijskih postupaka koji su nužni u otklanjanju neposredne opasnosti po život i zdravlje osigurane osobe.

Za sva ostala stanja, naši studenti se mogu obratiti liječnicima pri Zavodu za javno zdravstvo odnosno pri ambulanti za školsku i adolescentnu medicinu. Molimo studente da oko zdravstvenih nedoumica kontaktiraju liječnike telefonskim putem, a popis liječnika i brojeve telefona potražite ovdje.

Ukoliko pak želite odabrati svog liječnika u Zadru, možete ga izabrati s ovog popisa, no preporučamo da nam se obratite na savjetovaliste@unizd.hr kako bi vam dali informaciju o tome koji liječnici (opće medicine, ginekolozi i stomatolozi) trenutno upisuju nove pacijente. Popis se mijenja iz mjeseca i mjesec te studentima na njihov zahtjev šaljemo tablicu s popisom liječnika. 

Za bilo kakvu nedoumicu oko toga slobodno nam se obratite bilo na savjetovaliste@unizd.hr ili 023/200-820.

 
 

 

Posljednja izmjena napravljena 8. rujna 2022.