Studentsko savjetovalište - UNIZD

TURBO – turizam bez ograničenja – konferencija o pristupačnom turizmu

Poštovani,

Pridružite nam se u srijedu, 8. svibnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na konferenciji o pristupačnom turizmu koja se održava u sklopu projekta Turbo – turizam bez ograničenja, a počet će u 12 sati.

 

TURBO – turizam bez ograničenja naziv je projekta kojeg provodi Centar UP2DATE u partnerstvu s udrugom Kameleon Sveta Nedelja, Udrugom turističkih vodiča "Donat" - Zadar i Sveučilištem u Zadru, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 24.466,12 eura.

 

CILJ projekta je edukacija i stjecanje dodatnih vještina djelatnika u turizmu u svrhu podizanja kvalitetnije turističke ponude osobama s invaliditetom.

 

Projektne aktivnosti su:

  •  Zapošljavanje dviju osoba, a jedna je osoba s invaliditetom
  • Održavanje edukacije članova Udruge turističkih vodiča "Donat" – Zadar o prihvatljivoj komunikaciji i načinima ophođenja s turistima s invaliditetom
  • Održavanje dviju radionica za turističke djelatnike za stjecanje vještina iz područja izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom
  • Izrada digitalnog edukativnog materijala
  • Konferencija o pristupačnom turizmu

 

Nastojimo osvijestiti lokalnu zajednicu, ali i širu javnost na razini cijele Hrvatske, o potrebi za turističkim odredištima pristupačnim svima, prilagođenim turističkim uslugama i sadržajima po principu univerzalnog dizajna koji uključuje sve i ne isključuje nikoga.

Dođite i prenesite javnosti formulu pristupačnog turizma jer kad sve zbrojite, TURIZAM + UNIVERZALNI DIZAJN, dobili ste formulu jednakosti čiji su krajnji rezultati kvalitetna turistička ponuda i zadovoljni gosti iz cijeloga svijeta koji će prenijeti svoja pozitivna iskustva drugima, platiti vrhunsku uslugu i rado se vraćati ondje gdje turizam ima pozitivan predznak.

 

Centar UP2DATE u partnerstvu s udrugom Kameleon Sveta Nedelja, Udrugom turističkih vodiča "Donat" - Zadar i Sveučilištem u Zadru