Studentsko savjetovalište - UNIZD

Radionica "U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć?" - 14. svibnja 2024. godine

Radionica "U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć?" - 14. svibnja 2024. godine

9. Proljetni ciklus radionica ide dalje!

Za vas smo pripremili radionicu „U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć?“.

Voditeljica: Ani Šandrić, studentica psihologije, pod mentorstvom Ane Marije Bašić, mag. psych.

Mjesto: zgrada SEP, učionica 001 (Šime Vitasovića 1)

Vrijeme: 14. svibnja 2024., 17:00

U današnjem svijetu, gdje se na svim društvenim mrežama i medijima promovira takozvana hustle kultura, studenti su više nego ikada postali podložni burnout sindromu – u prijevodu sindromu sagorijevanja. Burnout se kod studenata javlja zbog izloženosti različitim stresorima, kao i velikom pritisku da održe visoku razinu uspješnosti u akademskom svijetu bez obzira na zahtjeve svakodnevnog i privatnog života. Društvene mreže prezentiraju sadržaje kojima je u cilju da se pojedinci s njima lako poistovjećuju ili inspiriraju što u slučaju hustle kulture može doseći neku sasvim drugu krajnost. Destigmatizacija poteškoća s mentalnim zdravljem putem medija je svakako nešto pozitivno, ali također se vrlo brzo i lako se prezentiraju najčešće netočne informacije koje je teško prepoznati te se javlja samodijagnosticiranje i stigmatizacija samog sebe na osnovu viđenog i pročitanog. Navedeno zatim može dovesti do izostanka traženja pomoći u situacijama u kojima je ista potrebna.

Cilj ove radionice je potaknuti kritičnost prema takvim sadržajima te osvijestiti važnost brige za vlastito mentalno zdravlje i održavanja higijene mentalnog zdravlja kroz interakciju i različite aktivnosti.

O voditeljici: Ani Šandrić je studentica 3.godine prijediplomskog studija psihologije s interesima u području biološke psihologije s naglaskom na reproduktivnom mentalnom zdravlju i u području dječje kliničke psihologije. Kreativne prirode, inspiraciju za radionicu je dobila iz prijašnjih projekata u kojima je volontirala i u svojim područjima interesa tijekom studija.

Molimo vas da se za sudjelovanje prijavite putem poveznice: https://bit.ly/3UKobFk

Svi sudionici će nakon radionice i potvrdu o sudjelovanju.

Očekujemo vas!

Studentsko savjetovalište