Studentsko savjetovalište - UNIZD

Radionica "Mentalno zdravlje i stigmatizacija" - 28. travnja 2021.

Proljetni ciklus radionica se nastavlja! Pozivamo vas na radionicu Mentalno zdravlje i stigmatizacija koja će se održati 28. travnja 2021. u 14h putem aplikacije Zoom.

Radionicu vodi Lucija Vukić, mag. psych., psihologinja u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan. Studij psihologije završila na Sveučilištu u Zadru. Kontinuirano se usavršava u području psihodijagnostike te educira se u području neverbalnog komuniciranja. U Psihijatrijskoj bolnici organizira i vodi psihodeukacijske grupne susrete s pacijentima.

Danas, u svijetu koji je povezan na različite načine i koji se toliko brzo mijenja, možda više nego ikada prije možemo osjetiti kolika je važnost mentalnog zdravlja, koliko je ono zapravo krhko, te koliki utjecaj ima na svakodnevno funkcioniranje. Svi se mi suočavamo s različitim poteškoćama u životu i pritom reagiramo na različite načine koristeći vlastite vještine, sposobnosti i znanja. Dobro mentalno zdravlje pritom čini podlogu za bolji ishod.

Što kada je mentalno zdravlje kompromitirano i kada mehanizmi suočavanja ne dovedu do ishoda koji znače dobrobit pojedinca?

Postoji li šansa za "mentalno ozdravljenje"?

Zašto je stigmatizacija osoba koje traže pomoć uslijed poteškoća na mentalnom planu i dalje tako prihvaćena praksa?

I najvažnije, kako se (iz)boriti protiv toga?

Prijaviti se možete putem poveznice.

Prijava na radionicu je obvezna, a dobrodošli su svi zainteresirani!

Poveznica na Zoom.


Vidimo se!